Hírek

2013.07.04. 13:36

Újra segített a nagykövet

Közel egy milliós értékű terápiás készülékkel lepte meg a tajvani nagykövet Devecser város rendelőintézetét.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepélyes átadás során csütörtökön a Kastélykönyvtárban Ékes József, a Parlament Tajvani-magyar Baráti Társaságának elnöke köszönte meg elsőként az adományt. Szólt arról, hogy a nagykövet asszony, Marietta KAO Liau a katasztrófát követően egy héttel már itt volt, és a tajvani kormány döntése alapján 30 ezer dollár támogatást adományozott a köz javára.

Később újabb tízezer dollár értékű adománnyal érkezett, amelyet a kereskedelmi kamarával együtt ajándékozott. - Évek óta számos jótékonysági cselekedetet hajtott végre a nagykövet asszony, mindig ott segített, ahol kellett. Az ajkai kórház kétszer kapott ajándékot, de Kerta, Somlóvásárhely és a térség további néhány települése ugyancsak élvezhette a nagykövet asszony kitüntető figyelmét. Most az alapellátás területe van soron, ott kell a támogatás. A készülék megkönnyíti az egészségügyi feladatokat – mondta Ékes József.



Hozzátette, hogy Tajvan és Magyarország között a kereskedelmi kapcsolatok mára megháromszorozódtak, de kultúra, sport és oktatás terén ugyancsak jelentős eredményeket értek el. Sok magyar fiatal tanul tajvani egyetemeken, és hamarosan már másoddiploma szerzés céljából is kijuthatnak a diákok az állami és európai források bevonásával.

A magyar sportvezetők ugyancsak jelen vannak Tajvanon, ahol elismerik az olimpián szerzett érdemeinket. A nagykövet asszony elmondta, hogy hetedszer van Devecserben, ahol maga is elcsodálkozott azon a hatalmas munkán és erőfeszítésen, amely a katasztrófát követően zajlott. reményét fejezte ki, hogy az adomány hozzájárul a betegek minél jobb ellátásához. Toldi Tamás polgármester köszönetét fejezte ki, ahogy dr. Nagy Zoltán, a rendelőintézet vezetője is.


 


Dr. Nagy Zoltán, a Rendelőintézet vezetője elmondta lapunknak, hogy az újabb adomány, a közel egy milliós értékű, meglehetősen hasznos terápiás készülék mozgásszervi rehabilitációs célokra alkalmas. Azaz, ultrahangos, interferenciás, szelektív ingeráram és diadinamik kezelésre, amelyekre a helyi rendelőben nyílik mód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!