Hírek

2017.06.19. 17:30

Ünnep, sport és szórakozás az utolsó héten Ajkán

AJKA Idén a sport és az egészséges életmód kapott kiemelkedő szerepet az utolsó tanítási héten - tájékoztatta lapunkat Sashalmi Melinda intézményvezető-helyettes.

Penk Tímea

Az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében már hagyomány az évenként megrendezendő témahét.

- Irodalmi, rajz- és videopályázatot hirdettünk a diákoknak, amelyre kiváló alkotások készültek. A nagyszünetekben különböző sport-egyesületek tartottak látványos bemutatókat iskolánk aulájában. Felléptek a Forma Fitt és az Ajka Kristály Aerobik SE, valamint a Boxsuli sportolói - számolt be Sashalmi Melinda. Hozzátette, délután különböző programokon vehettek részt a diákok. A Somló Íjászaival, illetve a Nomádia parkban kipróbálhatták az íjászkodást, megismerkedhettek különböző népi játékokkal. Akik kíváncsiak voltak arra, mennyire fittek és egészségesek, azoknak a védőnők kiszámolták a testsúly-, testtömegindexüket, megmérték a vérnyomásukat és a vércukorszintjüket.

Színes programok várták a fiatalokat Fotó: Bánki iskola

- Tanulóink meghallgathatták Somogyi Anett, iskolánk egykori tanulójának élménybeszámolóját is, aki futásban jeleskedik. Megtudhattuk, hogy jutott el a Bánkitól az amerikai sportösztöndíjig. És hogy a mozgás se maradjon ki, futáson is részt vehettek diákjaink - ismertette az intézményvezető-helyettes. Elmondta, hogy a témahét zárásaként Bánki-napot rendeztek. Megemlékeztek az isko-la névadójáról, a tanulmányi vagy közösségi munkájuk-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalmat vehettek át. Poór Tamásné testnevelés, Süle Péter matematika-informatika szakos tanár Bánki-plakettben részesült.

- A civilházban a lövészetet próbálhatták ki tanulóink, valamint részt vehettek geotúrán is. Előadást hallgathattak a sportban használt techni- kai eszközökről, a gyógynövényekről, stresszoldó technikákról, aerobikozhattak, sport activityt játszhattak, olimpiatörténeti vetélkedőn vehettek részt, filmet nézhettek - sorolta a pedagógus. Elmondta, hogy megrendezték a kilencedikesek focibajnokságát és a Bánki-kupát is. Sashalmi Melinda szerint mindenki talált kedvére való programot a témahéten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!