Hírek

2013.11.16. 12:55

Vádat emeltek az orvvadászok ellen

A két férfi átalakított lőfegyverrel és nyílpuskával ejtett el vadat, de a házkutatás során engedély nélkül fogott halakat is találtak.

veol.hu

Vádemelési javaslattal zárult a lopás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint 2013. április 11-én Balatonfüred és Aszófő között, egy mellékúton közlekedett járművével P. József 48 éves tihanyi lakos és H. Lajos 45 éves veszprémi lakos, amikor őket éjfél után nem sokkal igazoltatták a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai. Az ellenőrzés során a rendőrök a gépkocsiban több, orvvadászattal összefüggésbe hozható eszközt, tárgyat – infralámpát, vadászkést, kézi baltát, házilag készített fegyverlámpát – találtak.

A két férfinél ezt követően házkutatást tartottak a nyomozók. P. József lakóházából számos lőszer, nyílpuska és nyílvessző, valamint halászháló és három, különböző fajtájú és súlyú hallal teli fagyasztóláda került elő, míg H. Lajos több száz olyan lőszert birtokolt, amelyek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

P. József közelben lévő – Balatonfüred és Aszófő határában lévő – telkén továbbá egy átalakított lőfegyverre is bukkantak a kollégák, melyet a gyanúsított egy ruhaanyagba csavarva egy műanyag csőben rejtett el.

A szakértők bevonásával folytatott nyomozás során megállapították, hogy P. József telkén egy szórót létesített még 2012-ben, ahol többször is illegális vadászatt, legalább egy vadat el is ejtett a légpuskából engedély nélkül átalakított lőfegyverével.

Kiderült az is, hogy a férfi 2012 novembere óta szintén több alkalommal halászott engedély nélkül a Balatonban, ahonnan különböző fajtájú, közel 40 kilogramm mennyiségű halat fogott ki.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a P. József ellen 1 rendbeli lopás vétség és 8 rendbeli lopás vétség kísérlete, valamint P. József és H. Lajos ellen 1 rendbeli lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!