Hírek

2013.04.02. 17:28

Változás a szemétszállításban

Az új hulladéktörvény előírja, hogy a jövő évtől a szolgáltatást csak olyan vállalatok végezhetik, amelyek állami, vagy önkormányzati tulajdonban vannak.

Szijártó János

Ez a változás Tapolcán is fejtörést okozott, hiszen a szolgáltatást végző Remondis Kft. szinte teljes egészében külföldi tulajdonban van.

Sólyom Károly tapolcai alpolgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy a város előtt három lehetőség áll a törvényi előírások teljesítésére. Tárgyalásokat folytatnak a céggel, a tulajdonjog megszerzése érdekében, esetleg saját vállalatot hoznak létre a szolgáltatás elvégzésére. Ha egyik verzió sem megy, akkor harmadik alternatívaként becsatlakoznak egy már működő szervezetbe és e vonatkozásban az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Kft. segítségével oldják meg a lakossági szemétszállítást.

 

Tapolcán német tulajdonban lévő cég végzi a szemétszállítást. Ez azonban a törvény értelmében jövő évtől már tiltott lesz  (Fotó: Szijártó János)

- A város számára az első lehetőség lenne az ideális, hiszen egy jól működő vállalkozást vennénk át, meglévő infrastruktúrával, gépekkel, személyzettel. Azonban itt a több száz milliós nagyságrend, a tulajdonos túlzott anyagi igénye akadálya lehet a megállapodásnak. Ha ez a megoldás nem működik, megvizsgáljuk a saját a cég alapításának lehetőségét. A héten reményeim szerint végleges döntés születik a kérdésben - tette hozzá Sólyom Károly.  



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!