Hírek

2009.01.17. 03:28

Változatos műsor a kultúra napján

<strong>Megyei körkép</strong> - A magyar kultúra napját 1989-től ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Az emléknapon megyeszerte számos kulturális és művészeti rendezvényen vehetünk részt.

Munkatársunktól

Várpalotán a helyi Bányászkórus, a Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói, a Képesség- és Tehetségfejlesztő Művészeti Iskola balett tagozata és Kövi Szabolcs fuvolaművész lép fel az ünnepi műsorban a Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermében. 

Az emléknaphoz kapcsolódóan január 21-én Nesó Sándor fafaragó népművész munkáiból, január 23-án pedig Várpalota régen és ma címmel Konta László fotóiból nyílik kiállítás.

A veszprémi Vetési Albert Gimnázium rádióműsor keretében irodalmi összeállítással készül a kultúra napjára.

Ruhakiállítás látható Korok, ruhák stílusok címmel a veszprémi művelődési központban. A kiállításmegnyitón fellép Pitti Katalin operaénekes, majd ezt követően népszerű dallamok és slágerek csendülnek fel Hajas Szilárd és Kallainé Gutscher Ágnes előadásában. 

A program zárásaként Csomor Csillát láthatjuk Fráter Zoltán Édes Rózám! - Déryné szerelmes élete című egyszemélyes színművében.

Ajkán a helyi képzőművészeti egyesületnek nyílik tárlata a Nagy László Művelődési Központ kiállítótermében, majd zenés irodalmi összeállítás hallható Hűvösvölgyi Ildikó színésznő előadásában.

Versekkel, novellákkal, zenével, néptánccal és magyar népmesék vetítésével hívják fel a figyelmet a kultúra napjára Révfülöpön a Kultúr teaházban a Tóparti Galériában. Kísérőprogramként könyvbörze és kiállítások is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!