Hírek

2013.05.01. 12:48

A polgármester a legjobb sörivó

Délelőtt gyermekprogramok zajlottak a városi stadion előtti parkolóban, délután kezdődtek a hagyományos május 1-i programok Balatonfűzfőn.

Varga Domokos Péter

A sörívó versenyben a spontán nevezők azért vetélkedtek, hogy eldőljön, ki iszik meg fél liter sört a legrövidebb idő alatt. A versenyen végül nyolcan indultak, köztük maga a polgármester, Marton Béla is. Nem kis meglepetésre az elöljáró bizonyult a legjobb sörivónak: A fél litert mindössze hét másodperc alatt gurította le.

Igaz, Marton Béla alkoholmentes nedűvel versenyzett, de a hozzáértők szerint ez semmivel nem csökkenti teljesítménye értékét. A hagyományos vurstliban szólt a zene, üzemeltek a büfék, szépen fogyott a nap két állandó kelléke, a sör és a virsli. Délutánra egyre népesebb közönség érkezett a majálisra.

A parkolóban felállított színpadon egymás után pörögtek az előre meghirdetett programok. Fellépett a Tihanyi Echo Citerabanda, a Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub, a Csajox és a Balaton Dalkör. A helyieket és műkedvelőket felvonultató blokk után félprofik és profik következetek: a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, nosztalgia parádéval Tunyogi Bernadett és Venczel Kovács Zoltán , majd a győri Nemzeti Színház művészeinek vidám műsora.

Ha valakinek még eddigre sem lett volna jó hangulata, azt a Pofavizit, Kővári Máté és Chalboub Nidal Stand up Comedy vidám műsora rázta fel. A hajdani ipartelepen egykor legendás május 1-jét Fekete Dávid Megasztár-döntős Bennünk él című műsorával próbálták emlékezetessé tenni a szervezők, a művelődési központ dolgozói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!