Hírek

2017.06.23. 15:35

Városukat rajzolták a devecseri iskolások

DEVECSER A várossá nyilvánítás 20. évfordulója alkalmából az önkormányzat rajzpályázatot hirdetett általános iskolások számára.

Civil Tudósítónktól

Alkotásaikat 54-en küldték el, amelyekből a Város Napok rendezvénysorozat nyitányaként nyílt kiállítás a kastélykönyvtár galériájában. A zsúfolásig megtelt teremben az érdeklődőket Szente-Takács Anna igazgató köszöntötte. Ferenczi Gábor polgármester beszédében arról szólt, hogy a gyerekek mennyire ismerik a település emblematikus építményeit és élményt adóan, művészi módon jelenítették meg azokat. Így tekintenek le a látogatókra a várkastély, a templom, az iskolák, a Rotary-ház, a szárnyas kápolna képei. Valamennyi pályázót oklevéllel és ajándékkal jutalmazták.

Bakos Petra (4. b), az alsósok kategóriájának egyik győztese alkotása előtt
Fotó: Czeidli József

Az alsósok kategóriájában Bakos Petra (4. b), Bogdán Adrián (3. b), Molnár Balázs (2. a) szereztek első helyezést. Felkészítő tanítóik: Martonné Csom Adél, Szalai Judit, Nyárs Hajnalka. A felsősöknél Bertalan Zsófia Nóra (5. a) és Németh Szandró (8. b) ért el első helyezést. Felkészítő tanáruk: Trombitás Veronika.

A szervezők édességgel és üdítőitallal vendégelték meg a gyerekeket, jó vakációzást, pihenést kívántak nekik.

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!