Hírek

2012.08.31. 18:16

Várpalota ünnepe

Várpalota - Menetzenés felvonulással indult el pénteken a XXVII. Várpalotai Napok programsorozat, amelynek részeként ezúttal is kiosztották a legjelentősebb városi kitüntetéseket.

Szabó Péter Dániel

A Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Black Diamond mazsorett csoport tehetséges lányai vezették a felvonulást pénteken kora este a háromnapos vigadalomnak otthont adó Thuri-térre, ahol Talabér Márta polgármester köszöntötte a település lakóit és a látogatókat. Kiemelte, amíg a palotai napok szórakozás a lakosságnak, addig az önkormányzat a sikerek és kudarcok lajstromba vétele mellet kitűzi azt is, hogy mit szeretne elérni a jövőben.

- Nem fogalmazunk meg grandiózus terveket, inkább óvatosan, a korlátainkat figyelembe véve próbálunk előrébb jutni. Tavaly ilyenkor az ország 3200 önkormányzata közül Várpalota a 77. helyen állt az eladósodottság tekintetében. A japán hitel elengedése miatt ez ugyan megváltozott, ám a Mátyás-kötvény továbbra is jelentős kötelezettségként nehezedik ránk. Odafigyeléssel azonban biztonságosan működtethető a város úgy, hogy tudjunk fejleszteni, s az olyan, nem kötelező feladatokra is jusson pénz, mint a sport, a közművelődés vagy a civil szféra - mondta el a polgármester.

- Egy település ereje az anyagiak mellett azonban a közösségekben és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyénekben is mérhető. Épp ezért fontos évről-évre elismerni azok munkáját, akik motorjai környezetüknek - utalt a színpadon helyet foglaló kitüntetettekre a polgármester, aki ezt követően a közönség vastapsa közepette át is adta a díjakat az arra rászolgáló palotaiaknak.

Talabér Márta a város díszpolgári címét adományozta Bőle Károlynénak, a Faller szakképző nyugalmazott igazgatójának, Thuri-díj kitüntetést vehetett át Orosz László, a városszépítő egyesület elnökségi tagja, a Heidrich Péter-díjat pedig Cseh Anna, a Várkerti iskola a nyolcadikos diákja kapta. Az Eötvös Pál-nívódíj elismerésben Torba Ágnes Melinda, a Mezei István-nívódíj elismerésben pedig Kovácsné Schmidt Gabriella részesült. A Rutsek Pál-nívódíjat Vécsei Zsuzsannának, a Waldstein János-nívódíjat Werger Mihálynak ítélte a város. A Várpalota városért érdemérmet idén Farkas László zenepedagógus és családja vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!