Hírek

2016.02.24. 09:12

Forgalommal szemben ment, vasrúddal támadt a biztonsági őrre és a rendőrökre

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves férfival szemben, aki 2014 novemberében a forgalommal szemben közlekedve csaknem súlyos balesetet okozott, majd egy üzem biztonsági őrét bántalmazta, s a vele szemben intézkedő rendőröknek is ellenállt.

A vádirat szerint a férfi éjszakai látási viszonyok között a szembejövő forgalmi sávban a forgalommal ellentétesen, kivilágítatlan személygépkocsival közlekedett Pápa felől Bakonyjákó irányába. A vele szemben, saját forgalmi sávjában közeledő személyautó vezetője azonban észlelte a járművet, s egy hirtelen manőverrel elkerülte a frontális karambolt. Érintőleges ütközésüket követően az elkövető továbbhajtott, majd néhány száz méter után a főútról letért, s a gépkocsit hátrahagyva távozott.

Háromnapos bolyongást követően a Ganna-Döbrönte külterületén lévő mészkőbánya üzemének területére tévedt, ahol egy vasrudat vett magához. A telep biztonsági őre felismerte az eltűnése miatt körözött vádlottat, s telefonon értesítette a rendőrséget. Ezt követően a biztonsági őr és a vádlott az üzem területén találkozott, melynek során az elkövető a vasrúddal a biztonsági őrt megütötte, ütése a sértett arcát érintőlegesen érte. A támadást követően a biztonsági őr a helyszínen elhunyt, halála és az elszenvedett sérülések között azonban okozati összefüggés nem áll fenn.

A vádlott ezt követően egy csarnoképületbe húzódott vissza, ahonnan a helyszínre érkező rendőrök felszólítására sem ment ki. Egy idő múlva azonban váratlanul felkelt, és kezében a vasrúddal a bejáratot őrző rendőrök felé indult, de sem felszólítás, sem a szabályosan leadott figyelmeztető lövések hatására nem állt meg. Feltartóztatása érdekében az egyik rendőr raklaplapokat dobott felé, melyek közül a második a férfit a lapjával eltalálta. A vádlott az ütéstől megrogyott, melyet követően a rendőrök az ellenállását leküzdve megbilincselték.

Az ügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!