Hírek

2017.07.12. 17:55

Védőnői konzultáció Várpalotán

VÁRPALOTA - Magyarország Kormánya országos szakmai konzultációt indított a védőnőkkel, amelynek Veszprém megyei állomása július 10-én volt Várpalotán.

Szabó Péter Dániel

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozat vezetője, Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke és Ovádi Péter, Veszprém önkormányzati képviselője fogadták a megye védőnőit annak érdekében, hogy a munkájukkal kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat, észrevételeket megvitassák.

Elhangzott, mindinkább megerősítést nyer, hogy országos viszonylatban igen nagy különbségek vannak a munkáltatók közt: néhány településen - például Várpalotán is -, maximális járandóságot kapnak a szakemberek, máshol a helyettesítésért sem kapják meg a megfelelő jut-tatást.

Bábiné Szottfried Gabriella az Országos Védőnői Szolgálat megalapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Thury-várban Archív   Fotó: Szabó Péter Dániel

A konstruktív hangulatú találkozón a védőnők számos javaslatot fogalmaztak meg. A résztvevők egyetértettek abban, hogy elsődleges feladat a bérfeszültség csökkentése és egy egységes bértábla kialakítása, valamint az, hogy a jövőben vonzóvá tudják tenni ezt a szakmát a pályakezdők számára.

Bábiné a védőnőkkel való találkozások után olyan szakmai összefoglalót kíván letenni az asztalra, amely egy, a szakemberek méltó javadalmazását szolgáló jogszabály alapját képezi. Ezért indított a kormány szakmai párbeszédet, hogy a mintegy 5000 védőnő javaslatokat tehessen a döntéshozóknak. Veszprém megyében több mint 180 védőnő dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!