Hírek

2016.12.30. 15:22

Vegyi anyag robbant be Balatonfűzfőnél? (frissítve!)

Balatonfűzfő - Elsődleges információ szerint vegyi anyag robbant be, illetve gyulladt meg Balatonfűzfő és Papkeszi között levő vegyipari cégnél december 30-án - erősítette meg értesülésünket Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere, aki arról kapott tájékoztatást, hogy nagy robbanást hallottak többen is a településen.

MTI

Úgy tudja, személyi sérülés nem történt, a balatonfűzfői tűzoltók vonultak a helyszínre, akik megkezdték az oltást, a parkoló autókat vízsugárral hűtik, hogy ne gyulladjanak.

A katasztrófavédelem később ad tájékoztatást, keressük a cégvezetőt is.

Rendőrségi információnk szerint teljes útzár van Balatonfűzfőnél, a 7213-as úton, várhatóan két órán át.

Frissítés:

A robbanás olyan hangos volt, hogy még Balatonalmádiban is hallani lehetett.

Marton Béla polgármester elmondása alapján a hatalmas füst miatt az illetékesek méréseket végeznek Balatonfűzfőn a Hóvirág utcában.

17:08 - A Papkeszi felé vezető utat lezárták, a helyszínen rendőrök és polgárőrök tartózkodnak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, percekkel ezelőtt fojtották el a lángokat. Tűz keletkezett egy veszélyes anyagokkal is foglalkozó cég telephelyén a balatonfűzfői ipari parkban. A balatonfűzfői, a pétfürdői, a székesfehérvári, a siófoki és a veszprémi hivatásos tűzoltók néhány perccel ezelőtt fojtották el a lángokat, több vízszállító is segíti a munkájukat, a beavatkozást pedig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is. A mentők egy embert kivizsgálásra kórházba szállítanak a helyszínről.

18:02 - Exkluzív képek a helyszínről

18:50 - Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnél keletkezett tűz, a balatonfűzfői ipari parkban - közölte érdeklődésükre Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Hozzátette, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre Balatonfűzfőről, Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Siófokról és Veszprémből, hogy a tüzet mielőbb eloltsák. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a tüzet rövid idő alatt eloltották. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amellyel kimutatták, hogy a levegőbe nem került veszélyes anyag, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Balatonfűzfőn, a Hóvirág utcában Horváth Balázs elmondta, délután hallott egy robbanást, de azt gondolta, hogy már valaki megkezdte a szilveszteri petárdázást, és azt hallatszott. Aztán rokonok jelezték neki, akiket várt, hogy Papkeszinél lezárták az utat, de azt nem tudták, miért. Horváthék az utcájukból látták, hogy hatalmas füst gomolyog a távolban, és ők azt gondolták, a szeméttelepen keletkezhetett tűz.

Információk szerint a mobil labor Balatonfűzfőn kívül a környező településeken is végzett méréseket.

Az esetleges sérüléseket tekintve megkerestük a mentőszolgálatot, de válasz tőlük még nem érkezett. Úgy tudjuk, a tűz miatt egy személyt megfigyelésre kórházba szállítottak.

Értesülésünk szerint a cégnél, ahol a tűz keletkezett vízkezeléssel kapcsolatos anyagokat gyártanak.

20:42 -Egy súlyos sérültet szállítottunk helyszíni ellátást követően kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat képviseletében Tóth Karolina.

Frissítés 2017. 01.01.:

A Fűzfői Ipari Centrum Kft. ügyvezetője szerint "vélhetően emberi mulasztás miatt" keletkezett tűz és történt robbanás pénteken a balatonfűzfői üzemükben - írták a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kukoda Norbert, a vízkezeléssel kapcsolatos termékeket gyártó cég ügyvezetője közölte: a hatóságoknak és a cég munkatársainak köszönhetően a rendkívüli eseményt rövid időn belül lokalizálták és elhárították. Hozzátette: a helyszínről egy dolgozót kivizsgálásra kórházba szállítottak, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cég baleset által nem érintett üzemterületein a gyártási tevékenység zavartalanul folyik, a történteket a hatósági eljárással párhuzamosan belső ellenőrzés keretében is vizsgálják.

Péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. A lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tüzet több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: olvasó

A fűzfői robbanás után nemsokkal Litérről fényképezve Fotó: olvasó

Fotó: Kovács Erika

 

Robbanás Balatonfűzfőn: nyilatkozott a cégvezető

-December 30-án, 16 óra körül, vélhetően emberi mulasztás miatt, a balatonfűzfői üzemünk egyik tároló helyiségében tűz keletkezett és robbanás történt, közölte Kukoda Norbert, a Fűzfői Ipari Centrum Kft ügyvezetője, ahol vízkezeléssel kapcsolatos termékeket gyártanak.

Elmondta, a hatóságoknak, valamint cégük munkatársainak köszönhetően a rendkívüli eseményt rövid időn belül lokalizálták, majd elhárították. A mérések is alátámasztották, környezeti károsodás nem történt, egy munkatársukat kórházba szállították kivizsgálásra, de hamarosan ki is engedtek onnan. Az anyagi kár nem jelentős. A baleset által nem érintett üzemterületen a gyártási tevékenység zavartalanul folyik.

-Cégünk a balesetet a hatósági eljárással párhuzamosan, belső ellenőrzés keretein belül is vizsgálja, közölte a cégvezető.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!