2014.12.02. 19:22
Vendégváró ünnepi ételek
Veszprém – Menüsorok, zsúrok, partik kedvencei, csipegetnivalók, italkorcsolyák és sós sütik leírásai is megtalálhatók a Vendégváró ételek könyvében.
A Pannon Lapok Társasága (PLT) tizenharmadik szakácskönyve, készülve a karácsonyra, a vendégváráshoz kapcsolódik. Százhetvenhat színes oldalon, hat fejezetben mutatja be az olvasóink által beküldött legfinomabb vendégváró fogásokat leíró recepteket.
A legújabb szakácskönyv bemutatójára érkezett olvasók egy csoportja a tegnapi átadón. Az első sorban balról az inotai Lehotáné Hajdú Éva, középen a veszprémi Domján Mária, mellette a várpalotai Novák Ferencné. Kétszáz olvasó küldte be receptjeit
Fotó: Penovác Károly
A kötetben találhatók mártogatók, krémek, szendvicsek, saláták, hidegtálak, villás finomságok is. Receptversenyünkre kétszáz olvasótól közel ezerötszáz recept érkezett. A beküldők egy-egy példányt vehettek át az elkészült kiadványból a PLT épületében. Az ajkai Csizmadia Győzőné sajtos pogácsája receptjét küldte be a felhívásra. A sós finomságból kóstolót is hozott a könyv átadására.A veszprémi Léber Lívia szintén többször küldött már be receptet, mint mondta, a főzés lényege, hogy teljes szívvel csinálja az ember. Lehotáné Hajdú Éva Várpalota–Inotáról a tizenharmadik szakácskönyvhöz tizenkilenc receptet küldött be.
Elmondta, szeret sütni-főzni, nagy örömmel próbál ki újabb és különleges leírásokat is. A veszprémi Berei Ferencné ez ideig minden PLT-szakácskönyvbe küldött már recepteket.
A vendégvárás örök – idézett a szakácskönyv előszavából Gajdos József printmenedzser, aki átadott a receptek beküldőinek egy-egy kötetet. Hadanich Dalma marketingvezető-helyettes elmondta, a PLT jövőre három kiadvány megjelenését tervezi, így továbbra is várjuk olvasóink receptjeit. A könyvben szereplő leírások közül a Historia Hangvilla Veszprém éttermének séfje a számára legizgalmasabb ételeket választotta ki és alkotta meg, így készültek el a könyvben a fotókon látható finomságok.