Hírek

2014.09.26. 15:40

Veszélyes internet?

Veszprém - A közösségi média biztonságos használata volt a Hangvillában a héten első alkalommal megrendezett, fiataloknak szóló adatvédelmi nap középpontjában.

Szabó Péter Dániel

Nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is érkeztek iskolás csoportok a Hallgatói Médiumokért Egyesület és a városi rendőrkapitányság szervezésében hagyományteremtő céllal megvalósult programra. A nap folyamán játékos vetélkedőkön és előadásokon tanulhatták meg a 10 és 14 év közötti diákok hogyan védhetik meg személyes adataikat a világhálón. A gyerekek fél órán keresztül adatvédelmi játékokon vehettek részt, majd rendhagyó módon internet nélkül próbálhatták ki a közösségi oldalakat.

Klausz Melinda mesélt a diákoknak a közösségi oldalakról (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Annak ellenére, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalnak számító facebook-on a regisztráció csupán 13 éves kortól lehetséges, ma már a 10 éves gyerekek túlnyomó része regisztrált tag a portálon. Mindez azért is elgondolkodtató, mert a tinédzserek hamis adatokat adnak meg magukról, azzal azonban nincsenek tisztában, hogy bármit töltenek fel a világhálóra, az szinte letörölhetetlen - mondta el Klausz Melinda közösségi média specialista. A rendezvény célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét, milyen veszélyeket hordoz magában a világháló - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!