Hírek

2012.04.18. 19:24

Veszélyes növények

Veszprém - Az utóbbi időben ismét több olvasónk panaszkodott amiatt, hogy szerintük az áramszolgáltató a kelleténél jobban megmetszi a vezeték alatt növő fákat.

Varga Ibolya

Az áramszolgáltató biztonsági szabályzatában is rögzítette, hogy az oszlopokra szerelt szabadvezetékektól a faágaknak mekkora  távolságban kell lenniük. A biztonsági övezet környezetében levő fák, bokrok ágait az ingatlan kezelője köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezetének határát elérik. Fák kivágásakor vagy gallyazásakor ügyelni kell, hogy a fa ne a vezeték felé dőljön. A biztonsági övezetben és környezetében történő gallyazás, fakivágás kivitelezéséhez  az áramszolgáltató segítséget is nyújt, ha feszültségmentesítésre vagy a munka biztonsági felügyeletére van szükség. Ha a tulajdonos elmulasztja, akkor maguk végzik el a biztonsági sávban lévő magas növények metszését, a fő szempontjuk a biztonság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!