Hírek

2017.04.05. 12:53

Veszprém megyei fiatalok az antológiában

Veszprém – Fiatal költők, írók antológiája jelent meg, akik a FÉLonline szerzőiként is bemutatkoztak, vagy éppen az online kulturális folyóiratnál kezdték meg irodalmi tevékenységüket.

Leitner Vera

Veszprémben a pápai Hodászi Ádám és a helyi Várszegi Martin képviselte az antológiában is megjelent írással büszkélkedő megyei alkotókat.

A FÉLonline folyóirat független felületként működik, melynek célja, hogy teret biztosítson az alkotó szándékkal érkező fiatalok számára. A stáb támogatás nélkül, szabadidejében szerkeszti a felületet, melynek idén jelent az elmúlt 10 év anyagából összeállított, országos merítésű antológiája FÉL10 címmel.

A FÉLonline stábja (balról): Katona Ágota, Hodászi Ádám, Várszegi Martin, Braun Barna Fotó: Domján Attila

Braun Barna, az oldal főszerkesztője, illetve Katona Ágota, az oldal versrovatának szerkesztője elmondta, az eredetileg székesfehérvári kezdeményezés ma már országossá nőtte ki magát, sőt, a határon túli tehetséges magyar fiataloknak is helyet biztosítanak az oldalon.

A kötet veszprémi bemutatóján kiderült, mindkét fiatal megyei író – akik novelláikkal kerültek be az antológiába – rendelkezik diákszínjátszó múlttal, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy mindketten a kultúra- és humántudományok felé vették az irányt középiskola után; míg Hodászi Ádám esztétikaszakon végzett, addig Várszegi Martin írás mellett magyar-dráma szakos tanárként már előadások létrehozását segíti.

Írásaikban a megértés és a megértés folyamatának felismerése, a valóság és a képzelet közt húzódó, elhalványuló határvonal meg (nem) léte, valamint kulturális utalások, lírizáló elemek jelennek meg és térnek vissza, különleges egységet alkotva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!