Hírek

2017.05.11. 16:25

Nyertes program - Megyegyűlés Veszprémben

VESZPRÉM - Határozatképes volt a közmeghallgatást mint egyetlen napirendi pontot kitűző rendkívüli megyegyűlés tegnap a megyeháza Szent István termében.

Őrsi Ágnes

A hallgatói széksorokban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 12 tagja ült (összlétszám 17), mellettük pedig az érdeklődők, hiszen fontos téma került napirendre. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg a tanácskozást, melynek előadója Petheő Gergely, a megyei önkormányzat Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés című nyertes TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatának előkészítéséért felelős projektmenedzser volt.

Petheő Gergely projektmenedzser
Fotó: Széles Vivien

Előadásában utalt arra, hogy a foglalkoztatás összefüggést teremt a gazdaság, az oktatás és a kulturális lehetőségek, valamint az alapszolgáltatások színvonala között. Magas foglalkoztatottság esetén valószínűsíthető a vagyonosodás, emelkednek a megtakarítási lehetőségek és a beruházási kedv is fokozódik. A beruházások fejlesztéseket jelentenek, amelyek a gazdaság stabil növekedését és a lakosság biztonságát teremtik meg. Ez az a hitvallás, ami megnyilvánul a Veszprém megyei foglalkoztatási paktumprojektben.

Ahogy elhangzott, már a 90-es években volt igény és néhány kezdeményezés is, hogy a foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés keretében egy asztalhoz kell ültetni a munkaerőpiac helyi szereplőit! A pályázat összeállítói Veszprém megyében 25 érdekelt szervezettel - a kamaráktól a civil szervezetekig - dolgoztak együtt, számítva az érintett szervezetek közreműködésére is.

A Veszprém megyei foglalkoztatási paktum sokak munkához jutását célozza, a megvalósításhoz 1 250 milliárd forint uniós forrást használhatnak fel megyénk kilenc járásban, kivéve a tizedik veszprémi járást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!