Hírek

2017.02.27. 21:30

Veszprémi egyetemisták sikere a Tímár László emlékversenyen

Veszprém - Nem az a lényeg, hogy ki hányast kapott, hanem hogy a már megszerzett tudást miként tudják alkalmazni egy életszerű szituációban - mondta el Csizmadia Tibor, egyetemi docens a Tímár László tanulmányi emlékverseny és esettanulmányi megoldóversenyről.

Leitner Vera

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara február 25-27. között rendezte meg tizenhatodszor a versenyt Tímár László egykori oktató emlékére. Csizmadia Tibor, a Tímár László Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a verseny az egyetem, a hallgatók és a munkavállalók együttműködéséről szól.

Első helyezett lett a veszprémi All Nighters csapata. Balról Kálmándy Dalma, Nagy Anna, Hátas Eszter és Farkas Alexandra Fotó: Penovác Károly

Az esettanulmány-versenyen tizenkét csapat a Pannon Egyetem kampuszait, további négy meghívott csapat pedig a Miskolci Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a Budapesti Műszaki és Gazdaság-tudományi Egyetemet, valamint a komáromi Selye János Egyetemet képviselte.

Pataki Eszter, a Hungarian Business Leader Forum, a verseny szakmai támogatójának ügyvezetője elmondta, a roma értelmiségi réteg kiépítését támogató alapítvány egy létező problémájával szembesültek a fiatalok, akik sokrétű megoldásokkal szolgáltak a felvetett kérdésekre.

Gasparetz András címzetes egyetemi docens elmondta, évről évre olyan konkrét eseteket keresnek, melyeknek problémája összetett. Idén valós gazdasági és társadalmi kérdésekre kerestek valós megoldásokat.

A versenyzőket több kategóriában jutalmazták, a meghívott csapatok közül a pécsi Accurate, a Pannon Egyetem versenyzői közül az All Nighters vihette haza az első díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!