Hírek

2014.10.26. 18:46

Veszprémben is demonstráltak az internetadó bevezetése ellen

A legnagyobb közösségi portálon meghirdetett veszprémi békés véleménynyilvánításra az internetadó bevezetése ellen közel ezerháromszáz embert vártak a veszprémi Kossuth utcára. Bár ennyien végül nem jöttek el, az erotikus tartalmú oldalak elérése úgy tűnik fontos szempont.

Balassa Gergő

„Komolyan?” Ez volt az első beszélgetésfoszlány, amit elkaptam a vasárnap este hat órára tervezett, internetadó bevezetése ellen tiltakozó eseménysorozat veszprémi rendezvényén. A legnagyobb közösségi portálon keresztül vasárnap estére meghirdetett programot a szervezők társadalmi véleménynyilvánításként tüntették fel, melyre ezerháromszáz embert hívtak meg, akikből közel háromszázan vissza is jelezték, hogy elmennek. Ezt az információt osztotta meg egymással két fiatal, majd erre érkezett egyikőjüktől a fent idézett visszakérdezés: komolyan?

A mintegy háromszáz emberből hat óra előtt öt perccel mindössze húszan lézengtek, beszélgettek kis csoportokba verődve a Kossuth utcai nagyóra előtt. A létszám egyébként a félórás találkozó végére sem változott jelentős mértékben, aminek az okát maguk a résztvevők is találgatták. Volt olyan, aki a sötétre, volt, aki a hidegre fogta a nagyfokú érdektelenséget. A beszélgetések során többen is boncolgatták az internetadó bevezetésének okait és következményeit, ez utóbbiból egyébként kiemelkedett az internetes pornó eltűnésének veszélye is, de más indokok is megjelentek a rendezvényen való protestálás mellett.

– Nem tudok többet fizetni – osztotta meg gondolatait velünk Hosszúné Marika néni, aki elmondta: ha akár csak egy ötszázassal is megemelik az előfizetés árát, már komoly problémákat jelenthet a havi gazdálkodásban. – A lányom kényszerből dolgozik Ausztriában, mert adó és pénzügyi végzettséggel nem talált munkát Veszprémben, ezért csak interneten keresztül tudom a kapcsolatot tartani vele – mesélte a 76 éves hölgy.

Némi várakozás és beszélgetés után az esemény szervezője mindenkit felszólított arra, hogy senki ne randalírozzon, miközben átvonulnak az Óváros térre, mert „nem arra megy ki a játék”. Az órára rögzített „nem kell netadó” feliratú molinót levették, majd a közel harminc résztvevő táblákkal a kézben átsétált a városháza mellé, ahol békésen elbúcsúztak egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!