Hírek

2015.01.13. 16:39

Veszprémi választás: Huszonnégy jelölt

Veszprém - Már huszonnégy a veszprémi időközi országgyűlési választáson indulni kívánó jelöltek száma.

Balla Emőke

Mint ahogyan arról lapunkban korábban is beszámoltunk, február 22-én időközi országgyűlési választás lesz Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében. Azért kell választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-től uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – lemondott országgyűlési mandátumáról. Az aláírásgyűjtés január 5-étől kezdődően két hétig tart; a jelölteket január 19-én 16 óráig lehet bejelenteni az összegyűjtött ajánlások leadásával az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál.

Mohos Gábor, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője elmondta, kedd délutánig egy újabb független jelölt, Samu László jelezte indulási szándékát, vette fel az ajánlásgyűjtő íveket, így már huszonnégy a jelöltek száma. Kedden senki nem vitt vissza aláírásgyűjtő ívet.

A választási bizottság legközelebb pénteken ülésezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!