Hírek

2014.11.27. 18:50

Veszprémi választás - Török nem indul, Simicska lebegtet, Mesterházy Attila is cáfol

Török Gábor politológus Simicska Lajos indulásának hírére visszalépett. Mesterházy Attiláról úgy tudjuk, nem vállalja a jelöltséget.

Szabó Péter Dániel

Az már biztos, Török Gábor visszalépett a jelöltségtől a veszprémi időközi országgyűlési választásokon. A megyében élő politológus megkeresésünk után erről lapunkat is értesítette. Visszalépése okaként Simicska Lajos megjelenésére hivatkozik.

„Simicska úr megjelenése miatt ez a választás már biztosan nem arról fog szólni, amiről szeretném” – ezt írta lapunknak Török Gábor. A Napló szeretett volna interjút készíteni az Aszófőn élő politológussal miután bejelentette, lehetséges, hogy indul majd februárban a veszprémi időközi választáson. Az interjút azonban levélben szerda késő este lemondta a politológus, mert – ahogy fogalmazott – átgondolta a dolgot és mégsem indul a megüresedett posztért. Részletek itt>>

Török Gábor politológus Simicska Lajos indulásának hírére visszalépett. Mesterházy Attiláról úgy tudjuk, nem vállalja a jelöltséget.

Mesterházy Attila sem tervezi az indulást az időközi választáson. A veszprémi kötődésű országgyűlési képviselő, korábbi MSZP-elnök neve is felmerült a lehetséges jelöltek között. Sokan szívesen látnák őt veszprémi képviselőként, úgy tudjuk, kapacitálták is, de a politikus a találgatások ellenére sem indul a mandátumért.

A hárskútiak sem tudnak szinte semmit Simicska Lajosról (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Simicska Lajossal kapcsolatban csak az a biztos, hogy semmi sem biztos. Ugyan a Hárskúton birtokkal rendelkező milliárdos nagyvállalkozó szerdán bejelentette, hogy elgondolkodik a veszprémi induláson, ám ennél többet a településen sem sikerült megtudnunk.

Az első utunk a polgármesteri hivatalba vezetett, ahol falu októberben megválasztott vezetője, Tábori Ferenc fogadott minket. Elmondta, szívesen beszél Hárskútról és a település terveiről, hiszen szülőfalujában választották meg polgármesternek.

– Elsősorban az infrastruktúra fejlesztésére szeretnék koncentrálni az elkövetkező években, a falun belüli utak és járdák felújítását tervezem, illetve az önkormányzati tulajdonú ingatlanok esetében is szükség lenne renoválásra. Ezek mellett a közösségépítés a fő célom, hiszen az elmúlt években az önkormányzat nem igazán vett részt a közösségi rendezvények előkészítésében, inkább a civilek szervezték a falunapot és a pünkösdi napokat is, amelyet egyébként szeretnénk újra megrendezni majd. A falu közössége erős, dolgos emberek lakják Hárskutat, ezért biztos vagyok benne, hogy többe is ki lehet hozni belőle, mint eddig – mondta el kérdésünkre Tábori Ferenc. A polgármester hozzátette, folyamatosak az egyeztetések a Hárskút és Lókút közötti, egyébként igen rossz állapotban lévő útról is, bízik benne, hogy meg tudják oldani a két évtizedes problémát.

Tábori Ferenc polgármester a Hárskúttal kapcsolatos tervekről beszélt a Naplónak

Igen rossz állapotban volt a Veszprém irányába vezető út is, amelynek Hárskút és Márkó közötti, közel nyolc kilométeres szakaszát idén nyáron újította fel a közútkezelő. Rá is fért már a felújítás, jegyzi meg a vegyesbolt előtt egy kerékpárjával bíbelődő férfi, aki szerint "Simicska úr nem indul országgyűlési képviselőnek, van neki elég dolga anélkül is". Azt is megtudtuk, Simicska Lajost ritkán látni Hárskúton, noha a Pestisrácok.hu információi szerint a felesége bejelentett lakcíme a településen van.

DK: A baloldal fogjon össze

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért (PM) és más, csatlakozni kívánó pártok mihamarabb kezdjenek tárgyalásokat annak érdekében, hogy egy közös jelöltet indíthassanak a veszprémi, időközi országgyűlési választáson. A DK szóvivője, Gréczy Zsolt indoklásként közölte: a Fidesz erőteljes népszerűségvesztése és a kétharmados többség megszüntetésének lehetősége nagy felelősséget ró a demokratikus ellenzéki pártokra. Olyan jelöltet kell találni, aki képes a győzelemre, mert a kétharmados többség nélkül Orbán Viktor miniszterelnök „nem tudja újra átírni saját alaptörvényét”. Részletek itt>>

A Jobbik saját jelöltet indít, a párt - elnökségi döntés után - év végéig nevezi meg indulóját. Részletek itt>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!