Hírek

2017.07.21. 17:14

Új helyszínekkel, új lendülettel startol a Művészetek völgye

Vigántpetend – Mivel nagyobb a látogatószám, próbáltuk még jobban széthúzni a térben a programhelyszíneket, hogy emberléptékűek tudjunk maradni. Reméljük, ezt sikerül elérnünk – mondta el Oszkó-Jakab Natália a XXVII. Művészetek Völgye egyik új helyszínén, a Cirque Du Tókert cirkuszi és kortárstáncsátrában tartott megnyitón.

Leitner Vera

– Huszonhét program- és koncerthelyszínnel, ezeken felül negyven további vásáros és kiállítási helyszínnel készültünk – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Nonprofit Kft. program- és marketingigazgatója. Kiemelte, a Cirque Du Tókert sátra mellett például Szirtes Edina Mókus is saját udvart kapott, de a látogatók idén már a Nemzeti Filmarchívum vetítésein is részt vehetnek, ugyanakkor számos régi programelem is megmaradt.

Elmondta, nagy látogatószám-növekedésre számítanak, hiszen az elővételben megvásárolható jegyek duplája fogyott el a korábbi évekhez képest. Idén is Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd utcái, terei, udvarai adnak helyszínt a fesztiválnak.

Taliándörögd – zenés programkínálata mellett – megmaradt színházi központnak a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem kitelepülésének helyszíneként, a Fidelio színpadon pedig több társulat is megfordul majd a következő napokban.

A hivatalos völgynyitó rendezvényt Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint énekes-gitáros előadása, valamint a Juhász Kata Társulat táncosainak produkciója színesítette

Kapolcson a Panoráma Színpad nagyelőadói mellett jelentős hangsúlyt kapnak a népművészeti témájú programok, előadások, melyekkel a Folk vagy a Muharay udvarban találkozhatunk, de Harcsa Veronika, a már legendás Kaláka együttes vagy az improvizációban verhetetlen Momentán társulat udvarára is betérhetünk.

– Kapolcson található egy szintén jelentős újdonságunk, a Kőbányai udvar is, ahol a kőbányai önkormányzat segítségével, és a Kőbányai Zenei Stúdió szervezésében Kőbányához kötődő programokon vehetnek részt a látogatók, s olyan, a településhez kapcsolódó zenekarok koncertjeit hallhatjuk, mint a Bohemian Betyars, a Middlemist Red vagy a Margaret Island.

Kapolcs polgármestere, Göntér Gyula úgy véli, az elmúlt huszonhét évben létrejött egy olyan kapolcsi érzés, ami megmarad az emberekben.

– Nagyon örülnék neki, ha nemcsak a három település, hanem majd a többiek is részt tudnának venni, mert nagy érdemük van abban, hogy fennmaradhatott a fesztivál – mondta el, utalva rá, hogy évekkel ezelőtt Monostorapáti, Öcs, Pula és Nagyvázsony is a Művészetek Völgyének otthont adó házigazdák közé tartozott.

Mohos József, Taliándörögd polgármestere kifejtette, a részvétel mellett további örömre ad okot, hogy települése azokat a programokat kapta meg, amelyekkel a fesztivál annak idején elindult, így a színházak, a Fonó udvar, az Ősök háza vagy a Néprajzi Múzeum is Taliándörögdön található.

A polgármester minden fesztiválozónak jó egészséget, jó időt és az ízléséhez legjobban illő programokat kívánt.

Vigántpetend idén megválasztott polgármestere, Győriványi Dániel beszédében a völgyhöz kapcsolódó élményei közül egy gyermekkori emléket idézett fel, s elmondta, reméli, hogy a völgy idén is arról fog szólni, amiről akkor, évekkel ezelőtt megtapasztalta: olyan találkozóhely lesz, ahol az emberek örömmel, ismerősként üdvözlik egymást.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!