Hírek

2012.04.28. 18:55

Vigasságok a kecskeköröm jegyében

Tihany - A Belső-tónál szervezték meg a település szezonnyitóját, a Kecskeköröm ünnepét, mely ebben az évben már hatodszor szórakoztatta kicsiket és nagyokat.

Varga Ibolya

A rendkívül gazdaság programsorozat horgászversennyel kezdődött. Ez még nem ért véget, amikor már kezdtek kirakodni a vásározók, akik levendulával ízesített süteményeket és lekvárokat kínáltak, de természetesen távolabbról is érkeztek kézművesek és hagyományos ételkészítők egyaránt. Sokan vásároltak a vadhúsból készített kolbászokból és szalámikból, a mézekből és ugyancsak népszerűek voltak a népi kerámiák. A főzőversenyen tizenkilenc csapat indult el, alapanyagként használtak bárányt, kecskét, disznót, vadat és tyúkot is. Nem volt könnyű dolga a szakemberekből álló zsűrinek, melyet Domonkos Miklós vezetett és Halász János, Mayer Gyula, Perger József és Punk Ferenc voltak a tagjai.



Más versenyek is voltak, egyebek között családi futóverseny és túra, de összemérték a legjobb házi pálinkák erejét, zamatát is. A bátrabbak megmérkőzhettek birkaterelésből és megszervezték a fajtatiszta terelőkutyák bemutatóját.  A Levendulaházban origamit hajtogattak a májusfára. Előkerültek a régi népi játékok is, például a kötélhúzás. Lehetett lovagolni, szamaragolni, kocsikázni és a kisvonat is szorgalmasan szállította az érdeklődőket a tópartra és vissza a településre. Ezen a napon a helyi vendéglátók is kinyitottak és többségük helyi vagy családi receptek alapján készült finomságokkal kínálta meg a vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!