Hírek

2012.01.22. 08:40

Vigyázat, mobilnetes csapda

Több ezer forintot "okoskodott" össze új mobiltelefonja annak az olvasónak, aki nem is kért internet előfizetést.

Arany Gábor

- Karácsony előtt vettem Nokia C5-ös mobiltelefonomat a Kossuth utcai T-Home-nál - kezdte a zalaegerszegi Barabás Richárd. - Az eladó felajánlotta az internet előfizetését, de nem kértem. A munkahelyemen, otthon elérem a világhálót, ha máshol van rá szükségem, akkor elegendő a wifi, amit a telefonnal sok helyen tudok használni. Csak azt nem közölték, hogy aktiválták az internet-hozzáférést és a készülék kikerülve a wifi hatóköréből átkapcsol a mobilnetre. Erre én az első számlánál jöttem rá. Ez nekem tízezer forintba került, mert körülbelül 750 MB-ot forgalmazott a készülék. Természetesen reklamáltam, erre kijelentették, külön kellett volna lemondani ezt a szolgáltatást, amit felháborítónak tartok - mondta.

Barabás Richárd panaszt tett, erre közölték vele, a kéretlen szolgáltatás díját valószínűleg jóváírják számláján.

- Tisztességtelennek tartom, hogy nem figyelmeztettek rá, milyen következményekkel jár, ha ezt a funkciót nem kapcsoltatom ki, ráadásul ezt külön kell kérni - mondta. A teljes cikket elolvashatja a Zalai Hírlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!