Hírek

2011.07.05. 13:07

Vilmos Kate előtt mutatta meg pilótatudását

Charlottetown - Felesége és több száz lelkes kanadai előtt mutatta meg kanadai látogatásán Vilmos cambridge-i herceg, hogy kell vízen kényszerleszállást végrehajtani egy katonai helikopterrel.

MTI

A landolás sima volt - tudósított a Globe and Mail című kanadai lap. A Prince Edward-szigeten tartott katonai bemutató része volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő hivatalos programjának. A herceg a brit királyi légierő hivatásos pilótája.



A Waterbird Training nevű bemutatón Vilmos a kanadai harci erő Sea King gépével szimulálta, mi a teendő, ha mindkét hajtómű meghibásodik. Ez a helikoptertípus közkedvelt a kanadai katonák körében, a Sea Kingek immár ötven éve tartoznak a világ második legnagyobb országa hadseregének kötelékéhez. Az egykor 41 gépből álló park harmada azonban az évek során lezuhant.



A bemutató után Vilmos herceg a Prince Edward-szigeten sárkányhajó bajnokságon is vett rész a hercegnővel. A viadal szoros volt, de végül Vilmos csapata diadalmaskodott.

A szigeten 20 ezren üdvözölték az ifjú házasokat. "Különleges pillanat ez Kate és az én számomra, hogy itt lehetünk Kanada atlanti partjain, az előtt az épület előtt, amelyben kikiáltották a kanadai föderációt" - fogalmazott a herceg Charlottetownban, a Province House előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!