Hírek

2016.12.12. 08:36

Vince már gyönyörködik a karácsonyfában

Veszprém – „Olyan rövid a karácsony, miért ne gyönyörködhetnénk tovább benne” – kérdezte Németh Vince édesanyja, Veronika, férje, Zsolt pedig egyetértett: feldíszítették hát a karácsonyfát és pár napja együtt örülnek neki.

Forgács Ádám

Így hát Vincéhez előbb érkezett a fa, mint kortársaihoz, de nem kisebb örömmel nézegeti a kigyúló fényeket a felékesített fán. Eleinte sűrűn kérte a szüleit, hogy kapcsolják be a fényeket, és mindannyiszor boldogan kiáltott fel, ha teljesítették a kérését. Azóta egy kicsit természetesebbé vált a karácsonyfa jelenléte a családban.

De a kis család élete most sem unalmas. Vince korán reggel, fél hatkor kel, hogy odaérjen az oviba, hiszen az AMC-betegségben szenvedő kisgyermek reggeli ceremóniái, a gégekanül tisztogatás, majd az evés, öltözés, kerekesszékbe ülés és utazás sok időt igényel. Mégis megéri, mert Vince sokat fejlődik a közösségben és rengeteg új élménnyel gazdagabb– meséli Veronika.

A múlt héten, mint minden kisgyermekhez, Vincéhez és ovistársaihoz is megérkezett a Mikulás, majd az óvónénikkel mézeskalácsot sütöttek, amiből a mozgáskorlátozott kisfiú is kivette a részét: nyújtotta, majd szaggatta a tésztát.

Karácsonykor Veronikáéknál gyűlik majd össze a család, hogy ne kelljen Vincének utaznia, hiszen az ilyenkor előforduló baktériumos fertőzések nála jóval hevesebb tüneteket váltanak ki, mint azoknál a gyerekeknél, akik nem gégekanüllel élnek. Ezért inkább hozzá jönnek a nagyszülők, unokatestvérek, csaknem húszan is összegyűlnek. Hiszen, így szép a karácsony.

Németh Vincének, a letapadt izmokkal született öt éves kisfiúnak, aki gégekanüllel él és még számos műtét vár rá, a Napló oxigénkoncentrátorra gyűjt és arra, hogy szülei át tudjanak alakítani egy gépjárművet, amiből le lehet gördíteni a kerekesszékét, hogy ne édesanyjának kelljen a harminckilós széket kiemelni az autóból, amíg édesapja dolgozik. Köszönjük a támogatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!