Hírek

2014.03.13. 15:10

Vírus okozta a 11 éves fiú halálát

Várpalota - Egy vírusos fertőzés következtében alig két nap kórházi kezelés után februárban meghalt egy 11 éves inotai kisfiú, Szeleczky Máté. A család, a diáktársak azóta sem tértek magukhoz a sokkból.

Szabó Péter Dániel

Hőemelkedés és többszöri hányás miatt hívott mentőt édesanyja és nagymamája február elején a kis Szeleczky Mátéhoz, akit a veszprémi kórházba vittek az orvosok. Akkor még nem sejtették, hogy közel a tragédia. Két nappal később, hiába küzdöttek érte az orvosok, s végeztek műtétet is rajta, az ötödik osztályos kisfiú elhunyt. Halálát egy agresszív vírusos fertőzés okozta.

- A lányom egyetlen gyermeke, a szemünk fénye volt Máté. Máig felfoghatatlan és feldolgozhatatlan, hogy már nincs velünk - mondta el a Naplónak elcsukló hangon a nagymama, Panyi Lajosné. Semmi előjele nem volt a betegségnek, egészséges kisfiú volt az unokám. Milliószor visszapörgettük már a szörnyű napokat, keressük a válaszokat a miértekre, de választ nem kaptunk. Csak az maradt nekünk, hogy naponta többször kijárunk az alsóvárosi temetőbe Máté sírjához.

Az ötödikes kisfiú iskolájában sem tértek még magukhoz a sokkból a diáktársak és a pedagógusok.

- Rettentő nehéz feldolgozni a történteket, talán nem is lehet teljesen. Amit tudtunk mindenesetre megtettünk - mondta el a NaplónakHoldosiné Varga Zsuzsanna, az Inotai Tagiskola tagintézmény-vezetője

- Máté halála után elmondtuk a gyerekeknek, hogy mi történt, majd rendkívüli értekezleten is kértük a szülőket, hogy ha szükséges otthon is beszéljenek a tragédiáról. A tanulóinkkal iskolapszichológus foglalkozott, s kialakítottunk egy emlékező sarkot is az intézményben, ahol elhunyt társukra emlékezhettek a diákok - mondta el a tagintézmény-vezető, aki hozzátette, a jövőben tervezik, hogy az iskola tanuló közösen látogatnak ki a temetőbe, s ott közösen emlékeznek Mátéra.

Az ötödik osztályos kisfiúra csendes, udvarias, tisztelettudó kisdiákként emlékezik Holdosiné Varga Zsuzsanna, akit nagyon szerettek társai.

Ezt bizonyítja az is, hogy a médiaszakkörös nebulók az iskolaújság most megjelent számában emlékoldalt is készítettek, hogy így búcsúzzanak tragikusan fiatalon elhunyt társuktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!