Hírek

2009.02.26. 03:29

Visszafogottabb év - Kisebb költségvetésű programok

<b>Megyei körkép</b> - A gazdasági helyzetre való tekintettel idén elmarad a Művészetek völgye fesztivál, várhatóan négynapos lesz a Veszprémi Ünnepi Játékok. A nyári kulturális rendezvények szervezői igyekeznek kisebb költségvetésű, mégis vonzó programot összeállítani.

Munkatársainktól

Valószínűleg négynapos lesz idén a világsztárokat is felvonultató Veszprémi Ünnepi Játékok. Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, a július 23-a és 26-a közötti rendezvény három estéje már biztos, a fellépőkkel tavaly aláírták a szerződést. 

Az ünnepi játékokat eddig is a műfaji sokszínűség jellemezte, a szervezők idén a populárisabb irányba szeretnének nyitni, szélesebb közönség- réteget megcélozni, így a jegyeket is olcsóbban kínálni. Lesz két táncos, nem ültetett koncert jellegű produkció, helyet kap a popzene, a világzene, afrikai zene, két világhírű szaxofonos dzsesszt, funkyt és popot játszik.

Az operanap még kérdéses, előfordulhat, hogy idén operagála helyett egy nemzetközi musical lesz látható. A szervezők a fesztiválra 200- 250 ezer euró értékben vásárolnak fellépőket, a költségvetés jelentős összege a jegyárbevetélből származik. 

A tavalyi magas jegybevételi tervet nem sikerült elérni, ezért idén csökkentik az árakat 5-10 ezer forintra, sokak számára kívánják ezzel elérhetővé tenni a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!