Hírek

2015.10.22. 13:30

Visszakapunk egy órát

Megyei körkép – Amit tavasszal „elvettek”, most visszakapjuk: szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára.

Tremmer Tamás

Idén október 25-én kezdődik a téli időszámítás, szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára, tájékoztatott a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. Az óraátállítás haszna kettős: villamos energiát takarítunk meg, egyúttal kíméljük a környezetünket. A MAVIR évek óta méri és elemzi az adatokat, amelyekből jó látszik, hogy az átállítással évi mintegy 120 ezer MWh villamos energiát takarít meg az ország, ami 30–40 ezer háztartás éves energiaszükségletével egyezik meg. Ez megfelel egy közepes méretű magyar város teljes éves fogyasztásának.

Megkeresésünkre az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közölte, az autóbuszjárataik közlekedtetését az október 25., vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára való óraátállítás nem érinti. Utolsó Veszprém megyei járataik menetrend szerint 3 óra előtt leállnak, illetve az első járataik ez időpontot követően indulnak.

Az óraigazítás hajnalán a kettő és három óra között közlekedő vonatok azon az állomáson térnek át a téli időszámításra, ahol éppen tartózkodnak, kaptuk a tájékoztatást a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától. Az óraállítás nem érinti a Veszprém megyei vonatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!