Hírek

2017.07.16. 20:35

Visszavonták az ajkai CT engedélyét

AJKA, VESZPRÉM Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) visszavonta a Magyar Imre Kórház CT-berendezésének működési engedélyét.

Marton Attila

A betegek vizsgálatát az átmeneti időszakban a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban végzik el.Az OTH a sajtóban megjelent hírek szerint azért vonta vissza a közreműködő, külső vállalkozó által üzemeltetett CT-berendezés engedélyét, mert annak technikai színvonala, tudásszintje nem felelt meg a minimumfeltételekben meghatározott követelményeknek. A kialakult helyzetben az ajkai kórház, az Országos Mentőszolgálat és a Csolnoky kórház együttműködésével minden beteg időben megkapja a szükséges ellátást, mondta a Naplónak Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója.

Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója hozzátette, az átmeneti időszakban a Csolnoky kórházban végzik el az ajkai, valamint a környező harmincöt kistelepülésen élő betegek CT-vizsgálatát. Ennek érdekében a Csolnoky kórházban már június második felétől meghosszabbították a CT-műszakokat, azóta is minden ajkai beteg tervezett vizsgálatát a szükséges időben elvégezték. A veszprémi főigazgató megjegyezte, úgy készülnek, több hónapig is eltarthat, mi-re az ajkai intézményben egy új, korszerű CT-t állíthatnak üzembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!