Hírek

2017.03.23. 16:09

Kincs, amit kölcsönbe kaptunk

Veszprém - A víz világnapjának alkalmából vetélkedőt és múzeumlátogatást rendeztek a Bakonykarsztnál.

Piltman-Horváth Barbara

Már sokszor hallottuk, hogy a víz kincsét unokáinktól kaptuk kölcsön és fontos, hogy vigyázzunk rá. Erre kell megtanítani a legfiatalabb generációt is, hogy később már tudatosan figyeljenek erre, és tovább is tudják adni.

Ezt tűzte ki célul a Bakonykarszt Zrt is, ennek szellemében vetélkedőt is rendeztek Veszprém megyei iskolások számára, emellett pedig pályázatot is írtak ki, amire a vízgazdálkodással, ivóvíz-szolgáltatással, szennyvíztisztítással és ezek egészségre gyakorolt hatásával, környezetvédelmi vonatkozásaival foglalkozó munkákat várták.

A „Szennyvizek? Tiszta vizet!” címmel kiírt felhívásra az általános iskolások rajzzal és írásos dolgozattal, a középiskolások tanulmányokkal és fotókkal pályázhattak. Összesen 545 rajz, 20 tanulmány és 72 fotó érkezett. Huszonkettő iskola tanulói kaptak díjat a csütörtöki eseményen, amit a szervezők múzeumlátogatással is összekötöttek. Hogy addig is tanuljanak a diákok, totóval is készültek a korábban gépházként működő múzeum dolgozói.

A gyerekek persze később próbáltak a tanároktól segítséget kérni, akik sportszerűen elutasították azt mondván, ez az ő feladatuk. A látogatókat vendégül látták szendvicsekkel és pogácsákkal, amíg pedig a gyerekek az üdítőket szürcsölték és az elkészült pályamunkákat tanulmányozták, addig a felnőttek egy kávé fölött beszélték meg az élet nagy dolgait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!