Hírek

2016.11.30. 21:10

Keressük újra együtt a Mindennapok hőseit!

Veszprém - A Naplóban is megtalálható lesz az a szavazólap, amelyen a Mindennapi hősökre adhatják le voksaikat az olvasók.

Forgács Ádám

A rendezvényt negyedik alkalommal rendezik meg, rendőr, tűzoltó, egészségügyi dolgozó, szociális munkás és sürgősségi ellátásban dolgozó kategóriában. Porga Gyula, Veszprém polgármestere a program sajtótájékoztatóján elmondta, hogy négy évvel ez- előtt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezte a Mindennapi hősök projekt létrehozását, a város pedig örömmel fogadta az ötletet.

Porga Gyula polgármester balra, jobbra pedig Vermes Gábor kuratóriumi elnök a sajtótájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

- Egy közösség erejéről sokat elárul, ha a civil szféra is képes elérni azt, hogy a hivatalos kitüntetések mellett a településen élők is kiemelhessék maguk közül az arra érdemeseket. Az elmúlt évek alátámasztották, hogy nagyon magas presztízse van ennek az elismerésnek - hangsúlyozta a polgármester. Ki-emelte: olyan szakemberek kerülhetnek előtérbe, akikkel a hétköznapok során talán nem találkozunk, de munkájukkal sokat tesznek a közösségéért. A program sikerét bizonyítja, hogy tavaly Tatabánya, idén pedig Tata is csat-lakozott - tette hozzá.

Vermes Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a rendezvény költségvetése veszprémi vállalkozások felajánlásaiból, támogatásaiból áll. Hozzátette: egy online felületet is létrehoznak a szervezők, amely segítséget nyújt a városoknak, akik szeretnének csatlakozni a programhoz. Újabb mérföldkőnek számít, hogy határon túli szervezetekkel is tárgyal az alapítvány. Az elnök bízik benne, hogy a következő évben egy határon túli városban is meg tudják szervezni a rendezvényt.

A Naplóban megjelenő szavazólapokat kitöltés után a városban található szavazatgyűjtő urnákba kell dobni. Voksolni az esemény online felületén is lehet, december 5-től január 16-ig. Az ünnepélyes díj-átadót februárban tartják meg. Az esemény fővédnöke Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sport-ügyi biztosa, védnöke Ovádi Péter önkormányzati képviselő. A díjazottak wellness- hétvégét, vacsorameghívást, értékes ajándékokat kapnak. Az erre fordított összeg körülbelül egymillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!