Hírek

2009.01.27. 03:28

Wittner Mária harca

<b>Badacsonytördemic</b> - 1956 harca ma sem fejeződött be, ugyanis az akkori elnyomó hatalom örökösei ma is a parlamentben ülnek - jelentette ki Wittner Mária 56-os halálraítélt a tördemici faluházban, ahol a róla készült Hóhér, vigyázz! című portréfilmet láthatta a közönség.

Szijártó János

A telt házas programon Wollmuth Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük külön az est díszvendégét, Wittner Máriát. A megrázó film megtekintésével folytatódott a program, amelynek során az 1956-ban 19 éves lány megdöbbentő története és máig tartó harca, a siralomháztól a parlamentig vezető útja tárult a nézők elé.

A film utáni beszélgetés során Wittner Mária elmondta, cellatársának megígérte, soha nem hagyja feledésbe merülni azt, ami történt. Ezt akkor fogadta meg, amikor Sticker Katalint elhurcolták mellőle és kivégezték 1959 februárjában. 

Arról is beszélt, hogy a mai kormányt minél előbb el kell zavarni, mert ők a fél évszázaddal korábbi elnyomók örökösei, csak most nem kommunistaként uralkodnak, hanem kapitalistaként lopják szét a nemzet vagyonát. A hit fontosságát mint a lélek szabadságának zálogát említette. 

Mint mondta, a 13 börtönben töltött évet (abból nyolc hónapot a siralomházban) csak erős hittel volt képes túlélni, s annak köszönhette, hogy a legmélyebb depresszióból is ki tudott lábalni.

Ehhez kapcsolódóan idézett Pio atyától, a Jézus sebeit magán viselő, 1968-ban elhunyt, 1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatott paptól egy minket érintő jövendölést: Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. 

Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!