Hírek

2017.04.14. 08:02

Élj úgy, ahogy szeretnél, ne úgy, ahogy mások elvárják tőled - Népszerű indiai Yogi járt Veszprémben

Veszprém – Maharishi Bhramananda Yogi szerint mindennek az alapja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése. Azt üzeni, hogy az élet könnyű, ha egyszerűvé tesszük.

Molnár Sándor

A népszerű indiai Yogi, akit az emberek a szeretet nagykövetének is neveznek, nyolc éve tartózkodik Magyarországon és két éve havi rendszerességgel Veszprémbe is ellátogat. Legutóbb húsvét előtt tartott meditációt lelkes követőinek az Agórában.

Fotó: Molnár Sándor

Nem azért vagyok itt, hogy megváltoztassam Magyarországot, vagy, hogy boldoggá tegyem a magyarokat. Megosztom az élettapasztalatomat azért, hogy én boldog legyek. Boldogabb vagyok, ha megosztom ezt másokkal. Több ez, mint az emberek segítése – vélekedik a Yogi.

Véleménye szerint, a meditáció arról szól, hogy nem részese vagy ennek a rohanó világnak, csak megfigyeled. Ha boldog vagy attól, hogy részese vagy a rohanásnak, akkor folytasd. Ha nem, akkor lépj ki belőle. Neked nem kell rohannod csak azért, mert mások rohannak. Légy bátor és élj úgy, ahogy te szeretnél, és ne úgy, ahogy mások elvárják tőled. A meditáció természetesen segít ebben. Annyira sok manipuláció ért minket, hogy nagyon koncepciózusan beleragadt az elménk ebbe. A meditáció abban segít, hogy ezeket a koncepciókat eldobja az ember és újra természetessé váljon. Így lehet visszatérni a gyökerekhez és önmagunkhoz.

Maharishi Bhramananda Yogi sok-sok ember életét tette boldogabbá azáltal, hogy megértette velük: mindennek az alapja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése. Azt üzeni, hogy az élet könnyű, ha egyszerűvé tesszük.

A Yogi a nyarat még Magyarországon tölti, aztán elutazik az országból, de ha szükség lesz rá, akkor visszatér, hogy követői részesedhessenek áldásos tanításaiból és gyógyító öleléséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!