Hírek

2013.07.21. 10:58

Zajos sikert aratott Roby Lakatos és együttese

Veszprém – Teltház előtt adott nagysikerű koncertet Roby Lakatos és együttese a Petőfi Színházban szombaton.

Marton Attila

A VeszprémFest keretében tartott fellépésén új formációjával lépett színpadra a hegedűvirtuóz: a koncert vázát a Sydney-i Operaházban élőben felvett Le Passion című album dalai adták. A fesztiválra már nem először visszatérő Roby Lakatos kiemelte, Magyarországon először mutatták be a lemezt.

Roby Lakatos és együttese a VeszprémFesten (Fotók: Orosz Péter)

A saját kompozíciók mellett filmzene, bossa nova átirat vagy Piazzolla-szerzemény éppúgy felcsendült, mint a Ne na na na című sláger vagy az egyik legnagyobb tapsot kiváltó, cimbalmon előadott Rimszkij-Korszakov-alkotás, a Dongó. A mintegy kétórás koncerten a Lakatost kísérő ötfős együttes tagjai is ízelítőt adtak virtuozitásból, a prímás pedig több futamot is pizzicatóval adott elő. A stílusbeli sokféleségért, az ötletes feldolgozásokért és a rendkívüli tempóváltásokkal tarkított, mégis hibátlan és pontos játékért a közönség is hálás volt: a ráadás végén – amelyben a Kusturica-filmekből népszerű vált Bubamara és Mesecina című balkáni nóták mellett a Most múlik pontosan is elhangzott – a teljes publikum felállva ünnepelte a zenészeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!