Hírek

2017.08.12. 11:12

Zene, tánc, bűvész és zserbó a nagyalásonyi falunapon

Nagyalásony – Egy település életében az infrastrukturális háttérnél sokkal fontosabb az, hogy az ott élő emberek egymással milyen közösséget alakítanak ki – hangsúlyozta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő.

Penk Tímea

Szent István király emlékére rendeztek falunapot augusztus 12-én a Ludas tó partján. Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és Mazsorettcsoport ébresztője után Csöngei Gábor polgármester üdvözölte a vendégeket, és megköszönte a rendezvény szponzorainak a segítséget, valamint a faluba érkező közel negyedmilliárd forintos támogatást. Kovács Zoltán felidézte Szabó Magda gondolatait, melyek kifejezik Istennek az országunk és a magyar nép iránti szeretetét.

Bali Tibor, Csöngei Gábor, Kovács Zoltán és Szarka Gyula szívesen kóstolta meg a zserbót

- Olyan településen vagyunk, amely majdnem egy évezredre tekinthet vissza. Hálát adhatunk az ország- és a településépítőknek, hiszen igen jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt években közel 250 millió forint értékben – mondta Kovács Zoltán, majd a búcsúról mint római katolikus ünnep és a falunap jelentőségéről beszélt. A társas kapcsolatok jelentőségére, a vidám együttlétek fontosságára hívta fel a figyelmet.

Szűcs Dóra

- A nap különlegessége a zserbóverseny, amit én magam is nagyon kedvelek – árulta el az államtitkár, aki Bali Tibor plébánossal és Szarka Gyula jegyzővel a sütemények zsűrizésében is részt vett. Az íz, az állag és a forma alapján Polgár Sándorné zserbója ért el első helyezést.

Szalay Rozália

A falunap megnyitóján Szalay Rozália prózai művel emlékezett meg az Államalapítás ünnepéről, hangsúlyozva, hogy egy múltunk, egy e népünk, egy szívünk és egy a nemzetünk. Kovács Valéria programszervező ismertette a falunap eseményeit. A gyerekeket légvár, lufibohóc, arcfestés, íjászat, pónilovaglás, sétakocsikázás, kézműves foglalkozások várják estig.

Videó: Penk Tímea

Szűcs Dóra énekes műsora után fellépett az Ajka-Padragkút táncegyüttes és a noszlopi Country Sisters. Az ökumenikus istentisztelet után az ebédhez Sallai Jenő cigányprímás hegedűművész zenélt.

Csöngei Gábor és Kovács Zoltán

Délután egy órától Boldizsár Zsolt a festményeivel, a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona lakói kézműves alkotásaikkal mutatkoznak be. Fél kettőtől Takácsi civil csoportjai lépnek fel, kettőkor labdarúgó mérkőzés kezdődik. A vinári Music Mix dalcsokra után Matteo Cammisa bűvész szórakoztatja a közönséget. Négy órakor Kira & Adrián sláger- és mulatós dalokat énekel, ötkor kihirdetik a focimeccs eredményeit. Fél hatkor operettel érkezik Geleta Viktor és Ducza Nóra, majd a szombathelyi Shamila hastánccsoport lép fel. Fél nyolckor a B52 Együttes népszerű rockdalokat ad elő. Kilenc órakor tűzijáték zárja a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!