Hírek

2012.11.07. 09:19

Zombik a veszprémi éjszakában

Veszprém - Zombinak maszkírozott egyetemisták lepték el kedd éjjel a város utcáit. A rendhagyó felvonulás a kollégiumok, s az ott élő hallgatók közötti kapcsolatot volt hivatott erősíteni.

Szabó Péter Dániel

A legnagyobb közösségi portálon már hetek óta folytak a „Project J” névre keresztelt rendezvény előkészületei, amelynek alapvető célja, hogy megmozdítsa az egyetemistákat, s közelebb hozza egymáshoz a kollégiumokban élőket, mondja Kovács Gergő, a hangulatában az amerikai halloween-hez kapcsolódó felvonulás egyik szervezője.



A kollégiumokban már este elindultak a bulik, a starthelynek számító Hotel Magister társalgójában dübörgött a zene, jól fogyott az ital, az előtérben pedig csinos lányok festették át zombivá a vállalkozó kedvű diákokat. Tizenegy óra előtt nem sokkal aztán az épület parkolójából Michael Jackson Thriller című klasszikusának örökbecsű taktusaira elindult a mintegy 200 hallgatót, illetve zombit felvonultató menet.



Egy mobil hangszóróból folyamatosan szólt a muzsika, így ritmusra lépkedtek a hidegben kissé fázó egyetemisták. A felvonulás érintette a Teleki, a Központi és a Jedlik kollégiumokat, a megállókban egy rövidke vendéglátást követően még többen csatlakoztak a rendőrség által is biztosított vonulókhoz. Az egyetemi városrészben hagyományteremtő céllal megszervezett éjszakai „séta” a felső kampuszon ért véget, ahol a Diákcentrumban hajnalig tartó bulin mulathattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!