Hírek

2013.05.27. 17:33

Zonta-rózsaünnep

Megteltek az elmúlt szombaton a Dubniczay-palota helyiségei a Zonta-rózsaünnep alkalmával meghirdetett jótékonysági rendezvényen, melynek teljes bevételét a klub ezúttal a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak ajánlotta fel.

G. Takács Mária

Az alapítvány képviseletében a megnyitón dr. Tenk Tamás gyermekorvostól hallottunk értékes gondolatokat a jótékonyság jelentőségéről. A programon a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai is megjelentek, az 1910-es évek veszprémi polgári viseletét idéző öltözetben.

A rózsaünnepre Ausztriából is érkeztek vendégek, köztük Gertraud Ribitsch asszony, a nemzetközi szervezet kormányzója, aki a rózsaünnep alkalmából felavatott új klubtagok blúzára tűzte fel a szervezet szimbólumát, a sárga rózsát.

 



Sárdi Krisztina fotóművész és Dohnál Szonja művészettörténész a Még mindig itt vagyok című kamarakiállítás megnyitóján (Fotó: Gáspár Gábor)

A Dubniczay-palota kávézójában Sárdi Krisztina fotóművész Még mindig itt vagyok című kamarakiállításának megnyitójára alig fértek be az érdeklődők, az ifjú alkotót és műveit Dohnál Szonja művészettörténész, muzeológus mutatta be.

A fotók a női szerepek, identitások témakörét dolgozzák fel. A kiállításmegnyitót követő Veszprém megyei művészek koncertje telt házas sikert aratott a Kövi család és barátaik fellépésével. Kövi Szabolcs a magyar táj szépségeit éjszakai felvételekkel is bemutató vetítését saját zenéjével kísérte. A Cosmos Trióban Kövi Arthúr Bálint, Soós Arnold és Franczia Dániel adott műsort. A Vandálok együttes és Török Anna táncprodukciója méltó folytatása volt a bemutatónak, amely a zenészek részéről is a jótékonyság jegyében zajlott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!