forróság, villámok, jégeső?

2019.06.13. 08:02

A hőség és zivatarveszély miatt adtak ki figyelmeztetést Veszprém megyére

Csütörtökön akár 32 fokig is felforrósodhat a levegő, ugyanakkor záporra, zivatarra is számítanunk kell, amihez viharos szél és jégeső társulhat.

A tartós hőség miatt csütörtökre elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely extrém UV-B-sugárzásra és zivatarokra is figyelmeztet. A zivataroknál elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A vmeteo előrejelzése szerint csütörtökön a sok napsütés mellett a kora délutáni órákban hirtelen magasba törő gomolyfelhőket is láthatunk, csapadék azonban nem valószínű, azonban a megye északi részén, illetve a Balaton térségében kialakulhat zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 32 Celsius-fok közelében tetőzik.

A Balatonnál csütörtökön marad a strandidő, de délután a megnövekvő gomolyokból egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Napközben a délkeleti szelet továbbra is élénk lökések kísérhetik. Délután 32-33 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás. A víz hőmérséklete 21 Celsius-fok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!