mire számítsunk hétvégén?

2019.05.10. 09:56

Csak kacérkodik Veszprém megyével a tavasz

Úgy tűnik, még napokig nem sok köze lesz az időjárásnak mindahhoz, amit tavasszal elvárnánk tőle.

Why worry? There should be laughter after pain, there should be sunshine after rain – énekli a régi " target="_blank" rel="nofollow noopener">Dire Straits-klasszikusban Mark Knopfler, ez azonban minket sajnos nem vigasztal: a vmeteo előrejelzése szerint pénteken gyakran változik a felhőzet felettünk, főként a délutáni órákban egy-egy zápor is kialakulhat. Mérsékelt marad az északnyugati szél, a hőmérséklet délután 18°C, este 12°C körül alakul.

Szombaton fordul a szél, melegfronti hatás mellett napközben a fátyolfelhőzet, késő délutántól a gomolyfelhőzet növekszik meg erősen, eső, zápor is lehet az esti óráktól. Szombat reggel 8°C-ot, délután 20°C-ot, este 15°C-ot mérhetünk.

Vasárnap mediterrán ciklon érkezik, napközben az előoldalán még enyhe levegő lesz felettünk, de eső, zápor napközben többször lehet. A délutáni órákban már a hátoldali áramlás lesz az uralkodó, további csapadék mellett megerősödik az északnyugati szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában