időjárás

2020.07.05. 07:13

Derült vasárnappal zárjuk a hetet Veszprém megyében

MTI

Forrás: pixabay.com

A gyenge-mérsékelt (05-20 km/h) északias (ÉNY, É, ÉK) szelet időnként élénk (25-30 km/h ), reggel, délelőtt a Balatonnál egy-egy 35, esetleg 40 km/h-t elérő széllökés is kísérheti. Délután ritkulnak, nyugat felől kezdődően fokozatosan megszűnnek az élénk széllökések. Kora estére már mindenütt gyenge vagy mérsékelt légmozgás (05-20 km/h) valószínű. Túlnyomóan derült, száraz idő várható, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul, késő estére 21, 22 fokra csökken a hőmérséklet.

A Balaton Siófoknál 24.5 fokos - írja a met.hu.

Vasárnap is extrém lesz az UV-sugárzás

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!