szerdán tovább ázunk

2018.06.13. 08:44

Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást Veszprém megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére felhőszakadás miatt.

veol.hu

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat Veszprém megyében – írja a met.hu.

Hidegfront közelít

Szerdán a néhány órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Általában gyenge marad a keleti szél. A hőmérséklet 26°C közelében tetőzik – írja a vmeteo.hu.

Csütörtökre virradóra hidegfront érkezik. Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, amiből esőre, záporesőre számíthatunk, de rövid zivatarok is előfordulhatnak. Az élénk északnyugati szelet gyakran erős széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel 14°C-ig csökken, a maximum pedig alig éri el a 20°C-ot, amit a szél miatt hidegebbnek érzünk.

Távolabbi kilátások

Péntektől ismét erősödik a nappali felmelegedés, szinten mindennap kialakulhat rövid záporeső, de mellette több órára a nap is kisüt. A jövő hét újabb hidegfronttal kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!