időjárás

2019.05.03. 07:31

Élvezze ki a jó időt, mert hétvégén ázni és fázni fog Veszprém megyében

Pénteken még kellemes 16 fokra számíthatunk.

Szombaton megérkezik a lehűlés a térségbe, szombaton 14, vasárnap 9 fokra esik vissza a nappali hőmérséklet. Mindkét nap számíthatunk csapadékra, eső néhol záporeső alakulhat ki. A szél szombaton felélénkül, vasnapra viharossá fokozódhat.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. – írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában