kabát, esernyő szükséges

2018.08.26. 13:19

Hideg, szél és eső – Ősziesre váltott az időjárás

Vasárnap jellemzően borult lesz az ég, ismétlő eső, zápor várható egészen délutánig – írja a vmeteo.hu

veol.hu

Fotó: Archív

A gyakran élénk északnyugati szél tovább rontja a csapadékos időben a 15°C alatti várható hőmérséklet hőérzetét, de vasárnap délután sem lesz melegebb 16°C-nál. Ekkor már szakadozik, vékonyodik felettünk a felhőtakaró, eláll az eső.

Hétfőn a felhőátvonulásokból már nem számítunk csapadékra. A mérsékelt északnyugati szelet még kísérheti egy-egy élénk széllökés. Hétfő reggel 11°C, délután 23°C, este 16°C várható.

Távolabbi kilátások

Keddtől melegedés veszi kezdetét és a hét végéig visszatér a strandidő és a kánikula -írja a vmeteo.hu

 

Zivatar:

A ma délutáni, esti órákig keleten várhatóak szórványosan zivatarok helyenként felhőszakadás (> 30-40 mm) kíséretében, ezt követően éjfélig hétfő kora hajnalig még előfordulhat helyenként intenzív zápor vagy zivatar lokálisan jelentősebb (> 25 mm) mennyiségű csapadék kíséretében. A ma déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarnak (2 cm feletti jégátmérő, 90 km/h feletti széllökés) is van esélye ezeken a területeken.

Viharos szél:

A Dunántúl középső területein síkvidéken a délelőtti óráktól délutánig néhol 60-70 km/h-s széllökések kísérhetik az északnyugati szelet, a délutáni, esti órákban hasonló széllökésekre számíthatunk északkeleten északkeleti irányból. Itt a 70 km/h körüli értékek kisebb területen a Bodrogközben valószínűbbek.

Forrás: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában