zivatar és felhőszakadás

2019.08.02. 09:07

Kiadós csapadékkal érkezik a lehűlés Veszprém megyébe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarok, felhőszakadás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az ország több megyéjére, így Veszprémre is.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken reggeltől a Dunántúl nyugati és északi részén már kialakulhat zivatar. Napközben zivatarok az ország déli felén várhatók nagyobb számban, de az intenzívebb esőből, záporokból kiterjedtebb, nagy mennyiségű csapadék inkább az ország középső sávjában valószínű (Alpokalja, Bakony, Balaton, Fejér megye, majd estétől az Alföld középső tájai). Itt több helyen is 20 mm-t meghaladó csapadék valószínű, de egyes gócokban 40 mm feletti mennyiség is hullhat.

A Veszprém és környéke időjárásával foglalkozó vmeteo azt írja, pénteken egy kiterjedt csapadékmező vonul át felettünk. Eleinte néhány órára kisüt a nap, később beborul az ég, többször számíthatunk záporra, zivatarra.

A mostani számítások szerint kora délután környékén érkezik meg a kiadós csapadék.

Általában mérsékelt marad az északias szél, ami zivatar idején átmenetileg megerősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok közelében lesz, délután azonban már csak 20 fokot mérhetünk.

A Balatonnál pénteken egy hidegfront hoz esős időt, zivatarokat a térségbe. Zivatarok környezetében a szél is feltámadhat. Nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani. Mindössze 23-27 fokig melegszik a levegő. A víz hőmérséklete 27 Celsius-fok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!