köd, záporok, zivatarok

2019.11.05. 07:45

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Veszprém megyére is a sok eső miatt

A fővárosra és több megyére, így Veszprémre is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható sok eső miatt keddre.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést,

ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden egy ciklon vonul át az ország felett, melyhez kapcsolódóan – különösen az ország északi, északnyugati felén – ismételten nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani. A hidegfront mentén zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökések és felhőszakadás kísérhet. Az intenzív csapadékzóna az este, éjszaka folyamán gyengülve fokozatosan kelet felé helyeződik, nyugat felől pedig megszűnik a csapadék.

A Veszprém és környéke időjárásával foglalkozó vmeteo prognózisa szerint kedden egy átvonuló sekély ciklon meleg, majd hidegfrontja okoz jellemzően borongós, esős időt. A délelőtti órákban többször számíthatunk rövid esőre, záporra, amit néhány órás csapadékszünet és kissé felszakadozó felhőzet követ, majd a késő délutáni óráktól kiadós és tartós eső vár ránk, zivatar sem kizárt teljesen. Fokozatosan megélénkül a délnyugati szél, ami este mérsékelt északnyugatira vált. A hőmérséklet csúcsértéke a rövid napos időszakokban megközelítheti a 17 Celsius-fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!