Veszprém megye megúszta a nagyját

2019.06.17. 09:17

Pusztító vihar söpört végig az országon

Jégesővel, viharos széllel és hatalmas mennyiségű csapadékkal hűtötte le a kedélyeket az időjárás vasárnap délután és este.

Horváth László

Június 16-án egész délután heves esőzések sújtották az ország dél-nyugati részét majd estére a zivatar elérte az észak-keleti országrészt is. Az MTI információi szerint több megyéből folyamatosan érkeztek be a riasztások szél által kicsavart, kidőlt fákhoz, leszakadt elektromos vezetékekhez.

A Tiszántúl radarfelvételei a VMeteo facebook oldalán vasárnap este 9 után
Fotó: vmeteo.hu

Az előrejelzések a Balaton-Felvidék régiójába is hasonló erősségű vihart vártak, és bár a légköri viszonyok adottak is voltak ehhez, Veszprém megye csak a zivatar széléből kapott szórványos esőt az éjszaka folyamán, amely meg sem közelítette a tegnap délután Komlóra esett csapadék mennyiségét.

Komló, június 17 -én
Fotó: vmeteo.hu

A vmeteo.hu előrejelzése alapján egész héten változékony időre számíthatunk. Hétfőn és kedden is előfordulhatnak záporok, zivatarok, de a napi maximum hőmérséklet ennek ellenére is 25°C körül alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!