nem marad a jó idő

2019.02.22. 09:09

Vége a tavaszias időjárásnak! Hétvégén -13 fok is lehet

Eleinte túlnyomóan derült, napos, majd változóan felhős időre számíthatunk, csak az időszak legvégén lesz helyenként több a felhő. Csapadék nem várható.

veol.hu

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -4, -13 fokról az időszak végére +2, -4 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 0, +5, később 4, 14 fok között alakul – írja a met.hu.

Veszprém

Pénteken egy hidegfront mögött megélénkül az északnyugati szél, erős széllökések is előfordulhatnak. Csapadékra a nap első felében számíthatunk, eső, zápor is lehet, számottevő mennyiség nem valószínű. Délután felszakadozik a felhőzet, északkeletire fordul a szél és élénk marad. Megkezdődik a szibériai eredetű hideg légtömeg beáramlása, ennek köszönhetően a pénteken dél környékén várható 9°C estére fagypont közelébe csökken – írja a vmeteo.hu.

Szombatra megérkezik a hideg és mérsékelt északkeleti széllel folytatja útját délnyugat felé. A változóan felhős-napos égből csapadék nem valószínű, szombat reggel -5°C, délután 1°C, este -4°C várható.

Távolabbi kilátások

Vasárnapra gyengül a légmozgás, de marad a hideg, a fagyos reggelt követően a sok napsütés ellenére csak kevéssel melegszik fagypont fölé a levegő.

Hétfőig tart a hideg. A jövő héten több hullámban, egymást követő légköri frontokkal egyre enyhébb levegő érkezik.

Minimális csapadékesély mellett a fagymentes reggeleket követően 15°C környékére melegszik a levegő délutánonként.

 

Kiemelt kép: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!