Ingatlanbazár

2023.02.18. 11:30

Barnag kincse: ennél izgalmasabb ingatlant nem tudunk mutatni!

Barnag csodás vidékén bukkantunk az összesen 288 nm-es otthonra. A régi és új találkozása, az igényes felújítás és a vételár is kattintásért kiált!

“Barnag védett, békés településén a történelem egyik legszebb, az utókornak példás odafigyeléssel megmentett darabkájával találkozhat! Az utcára merőlegesen, mintegy 3000 nm-es kisbirtokon áll két, gádoros parasztház, amelyekből az első az 1850-es években, a belső pedig az 1900-as évek elején épült. A település Szent Flórián háza ez, amely felszentelt épület egykoron azé a nemesé volt, aki Barnagot megvédte egy pusztító tűzvésztől. Tartozik még a területhez egy műhely-garázs épület és egy 130 nm-es pajta. 

Minden épület "szegről-szegre" lett felújítva 2004-től kezdődően, melynek eredményeképpen most a két régi ház összenyitásával egy 300 nm-es csodálatos otthon tárul elénk, ahol a népművészet lelkülete és a szakmesterség minősége találkozik a tulajdonosok kifinomult tárgyi világával. A különleges hangulatot az egytől-egyig különös odafigyeléssel összeválogatott berendezés emeli, amely a bécsi-szecessziótól egészen a távolkeleti kultúráig kalauzol el a világban. 

A ház műszakilag is kifogástalan, fűtéséről a kályhásmesterek által rakott csodás cserépkályhák mellett központi gáz cirkó berendezés gondoskodik, hűtését pedig elektromos klímapanelek szabályozzák. Minden közmű rendelkezésre áll a házban. A gádoros teraszokból megközelíthetően mindkét ház alatt egy-egy borospince húzódik, amely állandó hőmérsékletet garantál egész évben. A központi konyha-étkező ékessége a gránitlapos (régi füstös konyha eredeti ívébe tervezett) konyhabútor mellett a csikótűzhely, amely páratlan gasztronómiai élményeket tartogat. 

 

A kert végében épült pajta hihetetlen mérete mellett csak a szépsége megdöbbentőbb, ideális a nyári meleg elől hűst adó nagy tere bármilyen nagyobb rendezvényhez is! A két lakóház tetőtere jelenleg nincsen kihasználva, de kifogástalan állapota miatt tökéletesen alkalmas lehet a hasznosításra, akár műteremként is! [...]”

További izgalmas házak az ingatlanbazar.hu oldalán! 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!