szándékos gázolás

2017.11.10. 21:00

Járókelők közé hajtottak Franciaországban

Szándékosan járókelők közé hajtott egy férfi egy gépkocsival péntek délután a dél-franciaországi Blagnacban, egy kereskedelmi főiskola előtt. A gázolásban három kínai diák megsérült, közülük egy súlyosabban – közölték rendőrségi források.

A gázolás délután 4 órakor történt. A tettes egy kisautóval egy gyalogátkelőhelyen ütötte el az áldozatokat a Toulouse városához közeli Blagnac campusán.

A három sérült közül egy 23 éves nő súlyosabb sérüléseket szenvedett, de nincsen életveszélyes állapotban. Egy 22 éves férfit és egy 23 éves nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A gépkocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették a rendőrök. Nem tanúsított ellenállást, azt állította, hogy szándékosan hajtott a diákok közé, de az indítékai egyelőre nem ismertek, még tart a kihallgatása.

A rendőrség közlése szerint a férfi semmi olyat nem mondott, ami alapján terrortámadásra lehet következtetni, ugyanakkor azt állította, hogy skizofréniával kezelik, egy hónappal ezelőtt engedték ki egy pszichiátriai osztályról.

A 28 éves sofőrnek köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, többször is elítélték, de nem szerepel a radikális iszlamisták nyilvántartásában, a titkosszolgálatok nem figyelték meg.

Az ügyben a helyi bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nem foglalkozik vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában