Káptalanfa

2015.09.27. 07:53

A fiatal lakosság száma egyre alacsonyabb Káptalanfán

Káptalanfa – A 850 lakosú település lélekszáma csökken. Az elvándorlás nagyobb arányú, mint születés, az elöregedő települések közé tartozik a falu.

Tóth B. Zsuzsa

Sok az idős lakos, munkahely hiányában a fiatalok elköltöznek. Ez jelenti a legnagyobb problémát Csordás Gáspár polgármester szerint. A település évekkel ezelőtti kezdeményezése bevált ugyan, a Sport utcában ingyen kínált építési telkek elkeltek, az utca benépesült. Sőt, jelenleg is van ingyen telek, élnek a lehetőséggel a letelepedni vágyók. Így az óvoda, iskola léte biztos, az intézményeket négy település együtt tartja fenn, mindent megtesznek azokért. Azonban a helyi kicsik magas száma miatt Gyepükajánban működik az óvoda egyik csoportja. A csoportok létszámai nem érik el a húsz főt. Szükség van a házi segítségnyújtásra, a településgondnoki szolgálat, a falugondnoki buszok a gyerekek és az idősek szállításában is segítenek, de az autóbuszok menetrendje is igazodik az intézmények nyitva tartásához. Infrastruktúra szempontjából jól ellátottak a települések. Az iskola korszerű, jól felszerelt, megfelelő méretű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!